Familieopstellingen

Loop je in je leven vaak tegen dezelfde thema’s op? Heb je vragen over bepaalde patronen in je leven of in je relaties die telkens terugkomen? Voel je een onverklaarbaar verdriet, angst of schuldgevoel, of heb je een gevoel dat je een last op je schouders draagt die niet van jou is? Een familieopstelling biedt inzicht, bevrijding en geeft vaak nieuwe en onverwachte invalshoeken voor problemen waar je soms al een leven lang mee kampt.

Een krachtige en liefdevolle methode

Opstellingen verhelderen de onderliggende verhoudingen en patronen binnen het systeem waarvan jij deel uitmaakt. Dat kan je gezin of familie zijn, maar kan ook gaan over je werk of andere terreinen in je persoonlijke leven. In een opstelling is het mogelijk om vastzittende patronen te veranderen en het evenwicht te herstellen. Je neemt je eigen plek in in jouw familiesysteem waardoor het leven, vol nieuwe vitaliteit, kan gaan stromen voor je.

Dit systemische werk is een krachtige en tegelijkertijd liefdevolle methode. Er wordt geen oordeel gegeven, maar het biedt inzicht, begrip en nieuwe oplossingsrichtingen.

Je kan je opgeven voor een eigen opstelling. We plannen dan samen een datum. Wil je liever (eerst) representeren? Dat kan net zo’n mooie en leerzame ervaring zijn als opstellen. Neem contact met ons op via info@elckerliek.nl.

Voor wie is familieopstellingen geschikt? >

Familieopstellingen bij Elckerliek

Voor een familieopstelling kan je je opgeven, ook als je nog niet eerder iets bij ons gedaan hebt. Bij Elckerliek kun je kiezen voor een familieopstelling in een groep of in een individuele sessie.

 • Familieopstellingen avonden (op aanvraag).

  Elckerliek organiseert regelmatig familieopstellingen avonden op aanvraag. Dient zich een thema aan waar je d.m.v. een opstelling inzicht in wil krijgen, dan kun je contact met ons opnemen. We maken gebruik van een groep gemotiveerde representanten, de zgn. representanten-pool. (Voor deze pool kun je je ook opgeven.) De opstelling duurt ongeveer anderhalf uur. We gaan op zoek naar de kern van wat zich wil openbaren in jouw systeem. Uniek bij Elckerliek is dat je na afloop je opstelling uitgeschreven krijgt opgestuurd, zodat je de stappen thuis nog eens rustig kunt nalezen. De opstellingen worden begeleid door Lieke Defize en Ria van de Hoef, beide gecertificeerde opstellers.

  Eerstvolgende aangevraagde familieopstellingen avond in Amsterdam:
  Binnenkort vind je de nieuwe data op deze website.
  Tijd: 19.15 – 22.15 uur
  Kosten als OPSTELLER (dus niet als representant): € 135,-. (Info en opgeven kan via info@elckerliek.nl)

 • Contact > Aanmelden >
 • Familieopstellingen zondag (groep)

  Zondag 15 september
  Tijd: 10.00 – 16.30 uur
  Locatie: Balistraat 9 Amsterdam. Gratis parkeren

  Contact > Aanmelden >

 • Individuele sessie

  Een individuele familieopstelling kan wat laagdrempeliger en beslist ook effectief zijn. Neem voor informatie, advies of het maken van een afspraak contact met ons op.

  Contact >

Wat deelnemers hebben ervaren

 • Dione

  Nogmaals ontzettend bedankt voor de opstellingen avond. Wat een inzichten en wat een ontknopingen! Bijzonder hoe het nog doorwerkt. Ik ben heel dankbaar dat het me zoveel opgeleverd heeft. Echt een fantastische methode. Dione

 • Aline

  Ik vond het heel mooi. Bij mijn eigen opstelling heb ik ballast teruggegeven aan mijn vader die dat weer teruggaf, en zo twee generaties door. Heel indrukwekkend. Sindsdien heb ik meer rust en acceptatie gevonden m.b.t. de strubbelingen in de relatie tot mijn vader. Wat ik eerder al wel vanuit mijn hoofd kon beredeneren, voelt nu meer "ingedaald". Ook bij opstellingen als representant heb ik heel veel meegekregen, sommige wel net zoveel als bij mijn eigen opstelling! Dit is zeker een aanrader!

 • Freek

  Ik zie sinds de opstellingen duidelijker wanneer iets mijn verantwoordelijkheid is en nog veel belangrijker: wanneer niet. Ik ben er ook meer van doordrongen hoe belangrijk het is om de ander werkelijk te zien zoals hij/zij is. Dat inzicht kwam met name doordat ik zelf een vader mocht representeren die eerst zijn dochter eigenlijk niet zag en haar later wel werkelijk kon zien zoals ze was. Wat een mooie en fijne ervaring!

 • Karin

  Ik vind de werking en kracht van de familieopstellingen prachtig. Een verbijsterend bewijs van hoeveel kennis en goede antwoorden er in (de energie van) het onbewuste voorhanden zijn. En het besef dat ik daarop kan vertrouwen als mijn hoofd overuren dreigt te gaan maken. Na de opstellingen overviel me een enorme rust. En nu twee maanden later werkt het nog steeds na... Er zijn in de familieverhoudingen echt dingen aan het veranderen. Ik merk dat ik andere keuzes maak. Familieleden die niet weten van het bestaan van familieopstellingen, bespreken zaken die voorheen niet aan bod kwamen! Er is verbinding tot stand gekomen.

 • Paula

  De familieopstellingen driedaagse was in één woord een geweldige ervaring met alles erop en eraan. Een workshop om nooit te vergeten. Ik hoop dat jullie het weer gaan aanbieden.