Familieopstellingen

Eerstvolgende bijeenkomst: Er staan momenteel geen weekenden/dagen familieopstellingen gepland. Wel kun je een individuele afspraak maken.

Loop je in je leven vaak tegen dezelfde thema’s op? Heb je vragen over bepaalde patronen in je leven of in je relaties die telkens terugkomen? Voel je een onverklaarbaar verdriet, angst of schuldgevoel, of heb je een gevoel dat je een last op je schouders draagt die niet van jou is? Een familieopstelling biedt inzicht en geeft vaak nieuwe en onverwachte invalshoeken voor problemen waar je soms al een leven lang mee kampt.

Een krachtige en liefdevolle methode

Opstellingen verhelderen de onderliggende verhoudingen en patronen binnen het systeem waarvan jij deel uitmaakt. Dat kan je gezin of familie zijn, maar kan ook gaan over je werk of andere terreinen in je persoonlijke leven. In een opstelling is het mogelijk om vastzittende patronen te veranderen en het evenwicht te herstellen.

Dit systemische werk is een krachtige en tegelijkertijd liefdevolle methode. Er wordt geen oordeel gegeven, maar het biedt inzicht, begrip en nieuwe oplossingsrichtingen.

Voor wie is familieopstellingen geschikt? >

Familieopstellingen bij Elckerliek

Voor een familieopstelling kan je je opgeven, ook als je nog niet eerder iets bij ons gedaan hebt. Bij Elckerliek kun je kiezen voor een familieopstelling in een groep of in een individuele sessie.

 • Familieopstellingen avonden (groep)

  Elckerliek organiseert regelmatig familieopstellingen avonden. Dient zich een thema aan waar je d.m.v. een opstelling inzicht in wil krijgen, dan kun je contact met ons opnemen. De opstellingen vinden plaats op maandag-, dinsdag- of donderdagavond. We maken gebruik van een groep gemotiveerde representanten, de zgn. representanten-pool. (Voor deze pool kun je je ook opgeven.) De opstelling duurt ongeveer anderhalf uur. We gaan op zoek naar de kern van wat zich wil openbaren in jouw systeem. Uniek bij Elckerliek is dat je na afloop je opstelling uitgeschreven krijgt opgestuurd, zodat je de stappen thuis nog eens rustig kunt nalezen. De opstellingen worden begeleid door Lieke Defize en Ria van de Hoef, beide gecertificeerde opstellers.

  Eerstvolgende familieopstellingen avond in Amsterdam:
  I.v.m. de Corona veiligheidsregel (anderhalve-meter-afstand)  zijn er voorlopig geen avonden gepland in onze praktijkruimte in Amsterdam
  Tijd: 19.15 – 22.15 uur
  Kosten als opsteller: € 135,-

  Contact > Aanmelden >

 • Individuele sessie

  Een individuele familieopstelling kan wat laagdrempeliger en beslist ook effectief zijn. Neem voor informatie, advies of het maken van een afspraak contact met ons op.

  Contact >

 • Familieopstellingen-weekend

  Er is op dit moment geen familieopstellingen-weekend gepland. In een opstellingen weekend kun je het indrukwekkende en helende veld van het systemische werk op een diepe manier ervaren.
  Schrijf jij je in als opsteller dan krijg jij een eigen opstelling en ben je representant in de overige opstellingen.
  Je kunt je ook inschrijven als representant, als je geen eigen vraag wil inbrengen maar je wel wil onderdompelen in de magie, én graag een vervullende en leerzame rol wil spelen.
  De opstellingen worden begeleid door Lieke Defize en Ria van den Hoef. Eric Horn draagt zorg voor de gebruikelijke bedding en persoonlijke begeleiding van de deelnemers. Het weekend vindt meestal plaats op Helios Centrum in Heerde. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

  Er is plaats voor 9 opstellers en 9 representanten.
  Tijden: vrijdag 20:00 uur – zondag 16:30 uur
  Kosten als opsteller: € 345,-
  Kosten als representant: € 245,-

  Contact > Aanmelden >

Wat deelnemers hebben ervaren

 • Dione

  Nogmaals ontzettend bedankt voor de opstellingen avond. Wat een inzichten en wat een ontknopingen! Bijzonder hoe het nog doorwerkt. Ik ben heel dankbaar dat het me zoveel opgeleverd heeft. Echt een fantastische methode. Dione

 • Aline

  Ik vond het heel mooi. Bij mijn eigen opstelling heb ik ballast teruggegeven aan mijn vader die dat weer teruggaf, en zo twee generaties door. Heel indrukwekkend. Sindsdien heb ik meer rust en acceptatie gevonden m.b.t. de strubbelingen in de relatie tot mijn vader. Wat ik eerder al wel vanuit mijn hoofd kon beredeneren, voelt nu meer "ingedaald". Ook bij opstellingen als representant heb ik heel veel meegekregen, sommige wel net zoveel als bij mijn eigen opstelling! Dit is zeker een aanrader!

 • Freek

  Ik zie sinds de opstellingen duidelijker wanneer iets mijn verantwoordelijkheid is en nog veel belangrijker: wanneer niet. Ik ben er ook meer van doordrongen hoe belangrijk het is om de ander werkelijk te zien zoals hij/zij is. Dat inzicht kwam met name doordat ik zelf een vader mocht representeren die eerst zijn dochter eigenlijk niet zag en haar later wel werkelijk kon zien zoals ze was. Wat een mooie en fijne ervaring!

 • Karin

  Ik vind de werking en kracht van de familieopstellingen prachtig. Een verbijsterend bewijs van hoeveel kennis en goede antwoorden er in (de energie van) het onbewuste voorhanden zijn. En het besef dat ik daarop kan vertrouwen als mijn hoofd overuren dreigt te gaan maken. Na de opstellingen overviel me een enorme rust. En nu twee maanden later werkt het nog steeds na... Er zijn in de familieverhoudingen echt dingen aan het veranderen. Ik merk dat ik andere keuzes maak. Familieleden die niet weten van het bestaan van familieopstellingen, bespreken zaken die voorheen niet aan bod kwamen! Er is verbinding tot stand gekomen.

 • Paula

  De familieopstellingen driedaagse was in één woord een geweldige ervaring met alles erop en eraan. Een workshop om nooit te vergeten. Ik hoop dat jullie het weer gaan aanbieden.