Tweejarige IK training | Thema’s en werkvormen

Tijdens de tweejarige IK training heeft ieder weekend een eigen thema. We maken gebruik van de Innerlijk Kind procestechnieken en dialogen, en vullen deze aan met veel andere werkvormen die passen bij de thematiek. We nemen hier steeds de nieuwste ontwikkelingen en inzichten in mee. Hierdoor ontstaat een mooi en afwisselend programma vol ervaringsoefeningen, aandacht voor ieders proces, praktische (psychologische) kennis en groepsdynamische processen, waarin je kunt oefenen met nieuw gedrag in een veilige setting.

In de IK training draait het om focus en eerlijke confrontatie, maar ook om acceptatie en respect. Iets kan pas veranderen als het er mag zijn. Verder zijn humor, speelsheid en genieten onmisbare ingrediënten in ons werk.

Thema’s en werkvormen

IK en ontmoeting – Hoe is het om in een nieuwe groep te zijn, wat kom je tegen, wat heb je nodig… Samen scheppen we een bedding van veiligheid voor de groep.

IK en expressie – Waar zit je schaamte? Waar blokkeer je, waar zit het verbod op vrije expressie, waar zit je verlangen? Je oefent in het vrijuit uiten van wat zich van binnenuit wil laten horen.

IK en relaties – Welke kindpatronen herhalen zich in jouw relaties, waar houd je jezelf terug, waar zit de pijn/angst? En hoe kun je daarin vrijer worden?

IK en communicatie – Hoe communiceer je: in woorden, maar ook energetisch? Hoe kun je hier nieuwe stappen in zetten?

IK, afscheid en vergeving – Liefdevol word je uitgenodigd meer vertrouwen te krijgen in het NU en verder te leven zonder de ballast van het verleden.

Verlangen en weerstand – Wat is je diepste verlangen? Waar in jou is er een weigering tot groei/verandering? Wat zit daaronder?

Voice Dialogue – Welke innerlijke stemmen hebben bij jou de touwtjes in handen en hoe kun je vanuit je Bewuste Ego nieuwe keuzes gaan maken.

Innerlijk Kind, geboorte en bestaansrecht – Een nieuw begin. Welkom op aarde. Met o.a. zacht en koesterend adem- en lichaamswerk.

Systemisch werken – D.m.v. familieopstellingen onderzoeken we jouw plek binnen je familiesysteem. Draag je patronen van anderen uit de familie met je mee die jou beletten je eigen leven helemaal op te pakken? Door de orde te herstellen kun je bevrijd worden uit deze verstrikkingen.

Zijnsgerichte oefeningen – Onder meer gebaseerd op The Work van Byron Katie. Je leert je overtuigingen in een groter bewustzijnsveld te plaatsen. Tevens doen we oefeningen waarbij je leert om je diepste angsten los te laten.

Praktische info en aanmelden >

Wil je meer informatie over de methodes, leraren en boeken waarop onze werkvormen gebaseerd zijn, voel je vrij om daar contact met ons over op te nemen.