Tweejarige IK training | Thema’s en werkvormen

Tijdens de tweejarige IK training heeft ieder weekend een eigen thema. We maken gebruik van de Innerlijk Kind procestechnieken en dialogen, en vullen deze aan met veel andere werkvormen die passen bij de thematiek. Hierdoor ontstaat een mooi en afwisselend programma vol ervaringsoefeningen, aandacht voor ieders proces, praktische (psychologische) kennis en groepsdynamische processen, waarin je kunt oefenen met nieuw gedrag in een veilige setting.

In de IK training draait het om focus en eerlijke confrontatie, maar ook om acceptatie en respect. Humor, speelsheid en genieten zijn onmisbare ingrediƫnten in ons werk.

Thema’s en werkvormen eerste jaar*

  1. IK en ontmoeting – Hoe is het om in een nieuwe groep te zijn, wat kom je tegen, wat heb je nodig… Samen scheppen we een bedding van veiligheid voor de groep.
  2. IK en expressie – Waar zit je schaamte? Waar blokkeer je, waar zit het verbod op vrije expressie, waar zit je verlangen? Je oefent in het vrijuit uiten van wat zich van binnenuit wil laten horen.
  3. IK en relaties – Welke kindpatronen herhalen zich in jouw relaties, waar houd je jezelf terug, waar zit de pijn/angst? En hoe kun je daarin vrijer worden?
  4. IK en communicatie – Hoe communiceer je: in woorden, maar ook energetisch? Hoe kun je hier nieuwe stappen in zetten?
  5. IK, afscheid en vergeving – Liefdevol word je uitgenodigd meer vertrouwen te krijgen in het NU en verder te leven zonder de ballast van het verleden.

Thema’s en werkvormen tweede jaar*

  1. Verlangen en weerstand – Wat is je diepste verlangen? Waar in jou is er een weigering tot groei/verandering? Wat zit daaronder?
  2. Voice Dialogue – D.m.v. deze methode gaan we je huidige levensthema’s onderzoeken en ontdekken welke innerlijke stemmen de touwtjes in handen hebben en hoe je vanuit je Bewuste Ego nieuwe keuzes kunt gaan maken.
  3. Innerlijk Kind, geboorte en bestaansrecht – Met o.a. bevrijdend ademwerk, oefeningen uit de primal- en rebirthmethode en koesterend lichaamswerk.
  4. Systemisch werken – D.m.v. familieopstellingen onderzoeken we jouw plek binnen je familiesysteem. Draag je patronen van anderen uit de familie met je mee die jou beletten je eigen leven helemaal op te pakken? Door de orde te herstellen kun je bevrijd worden uit deze verstrikkingen.
  5. Zijnsgerichte oefeningen – Onder meer gebaseerd op The Work van Byron Katie. Je leert je overtuigingen in een groter bewustzijnsveld te plaatsen. Tevens doen we oefeningen waarbij je leert om je diepste angsten los te laten.

Praktische info en aanmelden >

*Aangezien de thematiek en de dynamiek in iedere jaargroep anders is, kunnen de thema’s en werkvormen, of de volgorde van de weekenden verschillen van deze opzet. Wil je meer informatie over de methodes, leraren en boeken waarop onze werkvormen gebaseerd zijn, voel je vrij om daar contact met ons over op te nemen.