Innerlijk Kind | Weekend

Het eerstvolgende weekenden waar je je voor kunt opgeven zijn 28-30 juni (VOL, je komt op een wachtlijst) en 20-22 september. Voor overige data, scroll naar beneden of kijk in onze agenda.

De Innerlijk Kind weekenden van Elckerliek geven een mooie en volledige ervaring van de Innerlijk Kind therapie benadering. Tijdens deze weekenden scheppen we een warme en veilige plek voor je om contact te maken met je innerlijke kind. Op diverse manieren (zoals visualisaties, lichaamsgerichte oefeningen, individuele aandacht en processen in tweetallen) wordt het kind in je uitgenodigd om tevoorschijn te komen en zijn/haar verhaal te doen. Meestal gebeurt dit op een verrassend andere manier dan je verwacht had.

In contact met het kind vindt er een stuk rouwverwerking plaats, rouw om alles wat er niet was en rouw om gebeurtenissen die pijnlijk waren. Onverwerkte boosheid en wrok krijgen op een veilige manier de ruimte om geuit worden. Het kind kan zich gaan ontspannen, mag genieten en zich laten koesteren in menselijke warmte en woorden. Dit is tegelijkertijd een helende ervaring voor jou als volwassene. Op plekken waar gevoelens vastzaten, gaat de energie weer stromen. Je voelt je letterlijk meer heel.

Deze Innerlijk Kind Workshop wordt vaak ervaren als de terugkeer van de verloren zoon/dochter in jezelf. Er vindt een stuk bevrijding plaats, waardoor je meer ruimte en vrijheid krijgt in je volwassen bestaan. Tijdens onze Innerlijk Kind Workshop ontwikkel je inzicht in de wezenlijke behoeften van je eigen innerlijke kind, en ook in die van de mensen om je heen. Daardoor kunnen ook je relaties met anderen zich aanzienlijk verbeteren.

In de praktijk merken wij geregeld dat deelnemers hun naasten stimuleren om ook aan onze Innerlijk Kind Workshop deel te nemen. Dat creëert begrip voor elkaar en een nieuwe manier van kijken naar de dingen die je samen tegen komt, waardoor het dagelijkse leven aanzienlijk prettiger kan worden.

Innerlijk Kind weekenden bij Elckerliek

Voor de Innerlijk Kind weekenden maakt Elckerliek gebruik van de volpension-faciliteiten van Helios Centrum in Heerde. Het programma start op vrijdagavond 19.30 uur en eindigt zondagmiddag om 16.00 uur. 

 • Eerstvolgende weekenden

  We organiseren 8 x per jaar een Innerlijk Kind weekend. In de agenda vind je het hele overzicht. (Klik op categorieën, innerlijk kind workshop.)

  De eerstvolgende weekenden in 2024 zijn: 28-30 juni (VOL, wachtlijst), 20-22 september, 18-20 oktober en 22-24 november.

 • Particulier tarief: 510,- incl. BTW en volpension.  
 • Bedrijfstarief: € 510,- excl. BTW incl. volpension. 
 • Aanmelden Innerlijk Kind weekend >

Wat deelnemers hebben ervaren

 • Leo

  Het weekend heb ik als zeer veilig ervaren. Ook heb ik erg genoten van het heerlijke eten van de kokkin. Eenmaal thuis merk ik dat het weekend wel degelijk werkt. Ik sta meer in mijn eigen kracht en ben minder snel van mijn stuk gebracht door gebeurtenissen. Ik drink al een tijd geen alcohol meer, iets wat ik daarvoor voor onmogelijk gehouden had. En verder zit ik een stuk beter in mijn vel. Voor de toekomst wens ik jullie veel liefde en geluk!

 • Anki

  Ik moet zeggen dat ik nog steeds bijna dagelijks aan jullie denk, als ik nl. diep ademhaal. Voor het weekendje kon ik dat namelijk niet! Jarenlang logopedie, ademtherapie, hyperventilatie opwekken....het werkte nooit. Maar nu ik 'bevrijd' ben van mijn schuldgevoel en 't gemis minder is van mijn tweelingbroertje, gaat het supergoed met me! Ik heb er veel van geleerd, van genoten en ben blij dat ik het meegemaakt heb!

 • Noor

  Lieke en Eric zijn professionals, maar bovenal warme mensen met passie voor hun vak en dat merk je in alles. Er is ruimte voor ieders proces. Je hoeft niets te doen wat je niet wil of waar je nog niet aan toe bent en niets is vreemd of raar. We hebben allemaal hard gewerkt, ik heb veel gehuild, maar er is vooral ook veel gelachen. Het weekend heeft de noodzakelijke verandering in mijn leven ingezet. En dat proces is niet meer te stoppen.

 • Djouke

  Ik vind het heerlijk dat er een plek bestaat waar alles is wat een kind verlangt, een fijne plek om te spelen, te ontdekken en te ervaren. De boomhut was voor mij dé slaapplek waar ik nog steeds van na geniet. Het kunnen en mogen ervaren van diepe pijn is voor mij zeer helend geweest.....HEEL ERG BEDANKT.

 • Roos

  Mijn bedrijfsarts adviseerde mij om een Innerlijk Kind weekend te doen. Als ik ooit iets goeds gedaan heb is het wel dat advies op te volgen.

 • Stein

  Ik riep altijd dat ik nooit een Innerlijk Kind weekend zou doen. Ik ging toch zeker geen ‘zakdoekje leggen’...! Maar ik voel me zó goed na dat weekend, alsof alles veel lichter is... De mensen op mijn werk vroegen me zelfs wat ze toch aan mij zagen: er was iets veranderd... Het weekend blijkt een geweldig geschenk te zijn.

 • Clementine

  Twee jaar geleden heb ik een I.K. weekend bij jullie gedaan. Het heeft toen heel veel indruk op mij gemaakt dat nog steeds zijn uitwerking heeft. Het was leerzaam, inspirerend, helend, maar ook confronterend omdat er een groot familiegeheim aan het licht kwam... Inmiddels ben ik een weg van verzoening ingeslagen.... Koesterend houd ik me vast aan de lessen en inzichten die ik kreeg. Ik wil jullie bedanken voor de geschenken en laten weten dat jullie prachtig werk doen.

 • Herma

  Ik heb het Innerlijk Kind weekend als zeer aangenaam ervaren. Net of ik helemaal schoon gewassen ben.

 • Wilma

  Een hele bijzondere ervaring met jullie, maar ook met mezelf. Ik voel me blijer en dichter bij mezelf, heb vaak een glimlach om mijn mond. Ik voel dat er wonden genezen zijn bij mij van binnen.

 • Stephan

  Op aanraden van mijn therapeut deed ik een I.K. weekend. Ik heb het ervaren als intens, confronterend maar ook heel fijn. Ik ben blij dat ik het gedaan heb en raad het iedereen aan! Gewoon DOEN!!

 • Anniek

  Ik merk aan mezelf dat ik beter onderscheid kan maken tussen mijn volwassen gevoelens en mijn kindgevoelens... in mijn relatie merk ik dat ik nu reageer op mijn man als volwassene en dat werkt ontzettend goed.

 • Renata

  Heb genoten van jullie warmte, liefde, oprechtheid en kennis. Het was heel waardevol voor mij. Ik bruis van de energie!

 • Tineke

  Het weekend is helend geweest. Mijn man vindt dat er dingen veranderd zijn. Ik ben vrouwelijker geworden. Ik wil jullie bedanken voor de inzet, de liefde en de toewijding.

 • Jeanette

  Ik ben door het weekend veranderd. Ik ben rustiger geworden en milder. Het was een mooi en heftig weekend en ik leer er nog steeds van.

 • Joop

  Ik ben in het reine gekomen met een aantal “items” in mijn leven waar ik mee zat en geen weg wist. Ik heb nu echt het gevoel dat ik goed ben zoals ik ben. Ik WIST dat al wel, maar het nu ook VOELEN is eindeloos veel essentiëler. Duizendmaal dank!

 • Carla

  Het belangrijkst voor mij was het terugkeren en contact maken met mijn gevoel. Ik was door ervaringen in het verleden in mijn hoofd gaan leven en door het weekend is er een brug geslagen. Ik kan nu heen en weer van verstand naar gevoel.... Bedankt!!!

 • Maarten

  Als ik dictator van Nederland was, zou ik iedereen verplichten een Innerlijk Kind weekend te doen!

 • Hannie

  Er hing een bijzondere energie, het weekend. Als een warme weldaad heb ik de ontmoetingen gevoeld. Het is een zegening om je te laten omarmen door mensen zoals jullie, met liefde en kennis. Mijn innerlijk kind leeft nog en ik zal het nooit meer kwijt raken... Dank je wel voor al jullie Licht, Liefde en Kracht.